Ministerstvo spustilo nový športový portál

08.10.2010 Celý región

Bratislava 7. októbra (TASR) - Žiaci, pedagógovia a verejnosť môžu využívať nový internetový portál školského športu. Ministerstvo školstva spustilo novú stránku www.skolskysport.sk tento týždeň v stredu.
Portál má sprehľadniť celý systém školského športu, prinesie informácie o organizovaní športových súťaží a pohybových aktivít na školách, skvalitní a spropaguje prácu pedagógov.

\"Vďaka projektu sa školy budú môcť prihlasovať nielen na účasť v športových súťažiach, ale aj na ich samotnú organizáciu. Obsahovať bude spracované výsledky zo súťaží, prehľady o účasti žiakov v jednotlivých druhoch športu či legislatívne, koncepčné a metodické materiály pre učiteľov telesnej a športovej výchovy, \" informovali dnes TASR z odboru masmediálnej politiky ministerstva školstva. Súčasťou bude aj možnosť publikovania fotografií a videonahrávok z podujatí.

Garanciu nad športom prevzalo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR od septembra tohto roku, keďže jeho podpora sa stala jednou z priorít vlády SR.

V školskom roku 2010/2011 vyhlasuje ministerstvo športové súťaže žiakov v spolupráci s národnými športovými zväzmi, ktoré sú garantmi jednotlivých druhov športov po odbornej stránke. Rezort bude spolupracovať so školami, školskými zariadeniami, obcami, samosprávnymi krajmi, súkromným sektorom a ostatnými subjektmi, ktoré budú mať záujem podporovať školský šport.
 

Vyberte región